Ένωση Γονέων: Ή λύνετε τα προβλήματα ή κινητοποιήσεις

Φωτογραφία αρχείου: Κινητοποίηση γονέων και μαθητών του 1ου Γυμνασίου για το στέγαστρο

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί το Δήμο Ηρακλείου η Ένωση Γονέων για τα πολλά προβλήματα των σχολείων της πόλης.

Μετά τη λήξη άλλης μιας σχολικής χρονιάς που τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασαν αρκετά προβλήματα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων προχώρησαν σε σύσκεψη για οργανώσουν τη δράση τους ενόψει της νέας χρονιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου νηπιαγωγείου, του 1ου, 2ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 10ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου, 4ου, 5ουΓυμνασίου και 1ου, 3ου, και 4ουλυκείου.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων σημειώνει πως κατά τη συζήτηση «αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος και τη μη προτεραιοποίηση του ζητήματος των σχολείων από πλευράς της υφιστάμενης δημοτικής αρχής αλλά και των διαχρονικών ευθυνών των προηγούμενων δημοτικών αρχών». Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη στενής συνεργασίας της Ένωσης με τους Συλλόγους Γονέων και των εκπαιδευτικών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Έκφρασης από την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σχολεία.

Τι αποφάσισαν οι γονείς

Για το αμέσως επόμενο διάστημα οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνάντηση με το Δήμαρχο και τους Προέδρους των Σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα ανωτέρω ζητήματα ενώ θα υποβάλλουν σχετικό υπόμνημα με τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου σε όλους τους θεσμικούς φορείς (δημοτική αρχή, δημοτικό συμβούλιο, πρόεδρους σχολικών επιτροπών, τοπικός τύπος, ΚΤΥΠ Α.Ε. κλπ). Ταυτόχρονα όμως αναφέρουν πως προγραμματίζουν κινητοποιήσεις πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.