Τουαλέτες, παγκάκια, αυλή κ.α. στο 2ο δημοτικό

Τα προβλήματα του σχολείου επαναφέρει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Απο τη τελευταία έγγραφη επικοινωνία με το Δήμο Ηρακλείου και τη Σχολική Επιτροπή, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση (αρ.πρωτ. 502 / 24-05-23 ) για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας καθημερινά, μέσα στα οποία είναι και θέματα που άμεσα σχετίζονται με τη φύλαξη του σχολείου.

..

Η συμπεριφορά του Δήμου στο – σχετικά εύκολο – θέμα της επανατοποθέτησης κάποιων παγκακίων που είχαν αφαιρεθεί απο τον προαύλιο χώρο του σχολείου, είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα σχολεία του δήμου μας, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ.Μπάμπαλου.

..

Τα παγκάκια αυτά τοποθετήθηκαν με πρόχειρο τρόπο ξανά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Μετά απο 2 περίπου εβδομάδες, εξωσχολικοί τα μετακίνησαν με ευκολία σε άλλη θέση και η αντίδραση του Δήμου ήταν… απλά να τα αφαιρέσει απο τα παιδιά μας μια και καλή, αφού “τα ξηλώνουν”.

..

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της απόκρισης του δημάρχου κ.Μπάμπαλου σε συνάντηση που είχαμε πριν το Πάσχα, οτι το σχολείο δεν έχει νόημα να βαφτεί γιατί… θα βανδαλιστεί ξανά!

..

Μετά και τα πρόσφατα περιστατικά στο 2ο λύκειο και το 4ο γυμνάσιο που νεοναζί φασίστες βανδάλισαν ανενόχλητοι, δράση που ξεχωριστά καταδικάζουμε απερίφραστα, είναι πια φανερό ότι η Δημοτική αρχή έχει αφήσει έρμαιο τα σχολεία των παιδιών μας, σε εξωσχολικούς που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν και η Δημοτική αρχή απλά θα παρακολουθεί.

..

Απαιτούμε και απο τη μεριά μας την πρόσληψη σχολικών φυλάκων για όλα τα σχολεία του Δήμου!

..

Εμείς ως γονείς και κηδεμόνες, αλλά και ως πολίτες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και αξιοπρεπες σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Αλλά και ένα σχολείο όπου δε θα έχουν καμία θέση ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία.

..

Θα συνεχίσουμε επίσης να απαιτούμε χρονοδιάγραμμα μέσα στο καλοκαίρι και τήρηση των υποσχέσεων του Δήμου, τόσο για ασφαλτόστρωση της επικίνδυνης αυλής και την αφαίρεση των κλαδιών/ριζών που εξέχουν απο το έδαφος, όσο και για την ανακαίνιση των απαράδεκτων τουαλετών του σχολείου και την επαναλειτουργία των χαλασμένων.

..

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής