Ξανά φασιστικοί βανδαλισμοί – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Φωτογραφία από το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Μετά την εισβολή στο 4ο Γυμνάσιο φασίστες έβαψαν και βανδάλισαν και το 2ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής. Τα δύο αυτά γεγονότα καταγγέλλει με ανακοίνωση η Ένωση Γονέων κάνοντας λόγο για «φασιστοειδή στοιχεία που δρουν “ανενόχλητα” στα σχολεία της περιοχής μας».

«Ως γονείς δεν θα ανεχθούμε τα παιδιά μας, τα οποία πηγαίνουν σε εγκαταλελειμμένες κτιριακές υποδομές με υπεράριθμα τμήματα απόρροια των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων, να έρχονται αντιμέτωπα και με τέτοιες αποκρουστικές εικόνες που θυμίζουν “σκοτεινές” εποχές», ξεκαθαρίζουν.

Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο υπόγειο θεατράκι στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) η σύσκεψη σωματείων και φορέων για τη δράση των φασιστικών ομάδων στην περιοχή

Ζητούν «ΕΔΩ & ΤΩΡΑ να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και η προστασία του δημόσιου σχολείου».

Καλούν τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς, τα Μαθητικά Συμβούλια, τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη δράση των φασιστοειδών.

Καταλήγουν αναφέροντας: «ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ τους φασίστες από τα σχολεία μας. Αποκαλύπτουμε τη δράση τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από:
● τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στην πρόσληψη σχολικών φυλάκων επί 24ωρου βάσης.
● το ΥΠΑΙΘ να προβεί άμεσα στην πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνιολόγων στο σύνολο των σχολείων.

ΟΧΙ στις κάμερες και στην αστυνομοκρατία
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας
»