Τελείωσε το έργο στο 5ο δημοτικό

Πήρε λίγα χρόνια παραπάνω αλλά τελείωσε η ανακατασκευή της πτέρυγας στο 5ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Ως είθισται, η αποπεράτωση συνοδεύεται από διθυραμβικό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, με δήλωση του Δημάρχου Ν. Μπάμπαλου, που εξηγεί πόσο πολύπλοκο έργο ήταν, πόσο δύσκολο και γιατί τελείωσε σε ΜΟΝΟ 3,5 χρόνια…

Η ανακοίνωση:

Στη νέα ανακατασκευασμένη πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου κάνουν από σήμερα μάθημα, οι μικροί μαθητές μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης και ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί ζημιές από σεισμό και χρειάστηκε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης για να λειτουργήσει εκ νέου ώστε να είναι ασφαλής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αφού συνδύασε την ανακατασκευή με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση ώστε, πέρα από ασφαλές, το νέο κτίριο να προσφέρει αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στα παιδιά, με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Έτσι, πέρα από την κτιριακή υποδομή της πτέρυγας, στο νέο κτίριο κατασκευάστηκαν νέες μονώσεις, τοποθετήθηκαν νέα αλουμίνια (πόρτες, παράθυρα κτλ) και υλοποιήθηκαν όλες οι εργασίες που προβλέπει η ενεργειακή του αναβάθμιση.

«Επιλέξαμε να δώσουμε παραπάνω χρόνο στην αποκατάσταση ώστε να παραδώσουμε ένα σχολείο απόλυτα ασφαλές και αναβαθμισμένο. Εάν μας διδάσκει κάτι η ιστορία αλλά και η επικαιρότητα των ημερών, είναι ότι με στην αντισεισμική θωράκιση δεν χωράει προχειρότητα.

Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Και μας ενδιαφέρει με ασφάλεια να αποκτήσουν τη μόρφωση που τους αξίζει για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους στη ζωή», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.