Τέμπη: Στον εισαγγελέα επτά ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών

Στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος, έχουν κληθεί να καταθέσουν στον εισαγγελέα για τη διαρροή των ηχητικών μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν επτά στελέχη του ΟΣΕ για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, σε βαθμό πλημμελήματος. Υπογραμμίζεται πως η έρευνα αφορά μόνο τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών το διάστημα πριν και μετά τη σύγκρουση των τρένων. Δεν αφορά το «μοντάζ» των ηχητικών κατά τη δημοσίευση τους, που συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής εικόνας για το δυστύχημα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παραπάνω απόφαση καθώς η συρραφή των ηχητικών δεν προκάλεσε κάποια έννομη συνέπεια από αυτό. Άλλωστε ο Ανακριτής Λάρισας έχει στα χέρια του όλο το υλικό χωρίς αλλοιώσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν τις ηχητικές συνομιλίες, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.