Προσωρινή διαταγή κατά των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγίας Τριάδος και Ψαρών

«Περιμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου», λέει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Για «πρώτη μικρή νίκη» κάνει λόγο το «Φυσάει Κόντρα», καθώς η αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων περί αναστολής της απόφασης για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγίας Τριάδος και Ψαρών έγινε εν μέρει δεκτή.

Η «Νίκη Πολιτών» για τραπεζοκαθίσματα, Υμηττό και Δημαρχείο

Υπέρ του αιτήματος των κατοίκων της περιοχής απεφάνθη το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κάνοντας δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση 74.5 τ.μ. και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο παρκάκι της Αγίας Τριάδος και Ψαρών. Παρά την υποχρέωση εφαρμογής της απόφασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, όλα φαίνεται πως θα κριθούν στο δικαστήριο της ερχόμενης Δευτέρας 8 Ιουλίου. «Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σεβαστούμε απόλυτα την όποια απόφαση της δικαιοσύνης», δηλώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα ο Δήμος Αγίας Παρασκευή σημειώνει:

Η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν επιθυμεί την αντιδικία με κανέναν πολίτη. Αντιθέτως σέβεται απολύτως και αδιαπραγμάτευτα το νόμιμο δικαίωμα τους να προσφεύγουν δικαστικά κατά μίας απόφασης, με την οποία δεν συμφωνούν.

Ωστόσο είναι επίσης αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής να λαμβάνει αποφάσεις που κρίνει πως είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Με αυτό το σκεπτικό ελήφθη, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής η απόφαση να επιτραπεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ένα πολύ μικρό τμήμα (74,50τ.μ.) της πλατείας Αγίας Τριάδων και Ψαρών. Μία απόφαση που κρίθηκε κατά τεκμήριο νόμιμη και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (AΠ 48349/21.6.2024).

Σε ότι αφορά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών περί προσωρινής αναστολής της χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων στο πάρκο Αγίας Τριάδος και Ψαρών, μέχρι και τη εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 8/7/2024, περιμένουμε, ως οφείλουμε, την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σεβαστούμε απόλυτα την όποια απόφαση της δικαιοσύνης.

Φυσάει Κόντρα: Πρώτη νίκη – Νέα συγκέντρωση την Παρασκευή στις 20.00

Συζήτηση στον Τσακό διοργανώνει το Φυσάει Κόντα

Σχολιάζοντας αυτή τη σημαντική εξέλιξη το «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» τονίζει πως «ο Δήμος οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου». «Τη Δευτέρα εκδικαζεται η αίτηση αναστολής και ήδη έγινε ένα βήμα να κερδίσουμε και πάλι», προσθέτει και σημειώνει πως «χρειάζεται να μελετηθούν καλύτερα οι παραπάνω εξελίξεις και καθόλου δεν πρέπει να επαναπαυτούμε».

Αναφέρει ακόμα: «Όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά χωρίς τις δίμηνες πια μαζικές κινητοποιησεις των κατοίκων, των συλλογικοτητων της πόλης μας (Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής, Στέκι Αναξαγόρα), των δυνάμεων της μαχητικής αντιπολίτευσης και του Περιβαλλοντικου-Πολιτιστικου Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπευκου-Παραδεισου-Πευκακιων.

Απαντά για το δημοσιεύμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής

Συνεχιζουμε ακόμα πιο μαχητικά! Θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για το δημόσιο χώρο και το πράσινο. Κόντρα στην αλλαζονικη και νεοφιλελευθερη Διοίκηση Μυλωνακη, τον Αντιδήμαρχο που εξισώνει κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους με την ακροδεξιά, τις υβρεις και απειλές “θαμώνων” και τα συκοφαντικά κίτρινα δημοσιεύματα.

Το παρκάκι δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι και θα μείνει δημόσιος χώρος για όλες και όλους.

Αύριο Παρασκευή 5/7 στις 8μμ συγκέντρωση και πάλι εκεί!

Αυτός ο τοπικός αγώνας ΘΑ κερδηθεί! Το τοπικό κίνημα θα το εγγυηθεί!»