Γ. Σταθόπουλος: Πεταμένα κλαδιά στον Υμηττό – Απραξία του Δήμου

Σε μέτρα «για να προλάβουμε την επόμενη φωτιά στον Υμηττό» εστιάζει με ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος. Αναφέρεται συγκεκριμένα στον καθαρισμό του δάσους από εγκαταλελειμμένα κλαδιά, στην «αιφνίδια αλλαγή» της προϊσταμένης της Πολιτικής Προστασίας και στην ενίσχυση του προσωπικού.

Ο επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, σημειώνει:

Η φωτιά που απείλησε σοβαρά την Αγία Παρασκευή, έκαψε δυστυχώς αρκετό κομμάτι δάσους στο πλάι του Μοναστηριού του Αι Γιάννη.

Το πως προκλήθηκε, σίγουρα μας ενδιαφέρει (φταίει άραγε το drone;), οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι η Πυροσβεστική με επίγεια και υπέργεια μέσα, «έσωσε» την κατάσταση.

Κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές και Δήμοι με οχήματα και υδροφόρες.

Ευτυχώς, μάλιστα, ο άνεμος ήταν νοτιοδυτικός και δεν έφερε τη φωτιά στην πόλη μας.

Ιδιαίτερα ενοχλητικό, ταυτόχρονα, είναι το γεγονός των εγκαταλειμμένων κλαδιών και δένδρων στο βουνό, με ευθύνη του Δασαρχείου και απραξία του Δήμου.

Επισημαίνουμε, τέλος, την αιφνίδια αλλαγή μέσα στο καλοκαίρι, της Προϊσταμένης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας όπως και την πρόσληψη λίγων ατόμων σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Έχουμε όλες/οι χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε το βουνό!