Συνάντηση του Ν. Μπάμπαλου στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Με υπηρεσιακούς παράγοντες της αστυνομίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες για τους συχνούς αστυνομικούς ελέγχους σε ανήλικους στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Είχε καταγγελθεί, μάλιστα, πως καταγράφονταν και τα κινητά τους τηλέφωνα για προληπτικούς λόγους.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναφέρει:

Έναν πιο άμεσο δίαυλο επικοινωνίας, ο οποίος θα επιτρέπει την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παρέμβαση θα αναπτύξουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης. Το εν λόγω συμφωνήθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανάμεσα στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τους – τις επικεφαλής των αστυνομικών σωμάτων.

Μπορεί οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. να κατατάσσουν το Ηράκλειο Αττικής χαμηλά στη λίστα με τους δείκτες παραβατικότητας ανάμεσα στους δήμους της Αττικής, εντούτοις, όπως τόνισε και ο δήμαρχος, χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, κυρίως, σε στρατηγικά σημεία της πόλης που χρίζουν προσοχής.

Αυτά είναι η περιοχή του κέντρου (πλατεία και γύρω περιοχές), ορισμένοι κοινόχρηστοι χώροι αλλά και εξωτερικοί χώροι σχολικών κτιρίων όπου κατά καιρούς σημειώνονται φαινόμενα βανδαλισμών μετά το πέρας λειτουργίας του σχολείου.

Εκεί, οι υπεύθυνοι των αστυνομικών δυνάμεων δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις περιπολίες τους με τα διαθέσιμα σώματα ασφαλείας ώστε να υπάρχει αποτροπή της παραβατικότητας.

Το ίδιο θα κάνουν και στις γειτονιές της πόλης, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πολίτες θα λείψουν για το διάστημα των διακοπών τους από τα σπίτια τους.

«Θέλουμε μια πόλη που οι δημότες μας θα αισθάνονται ασφαλείς. Ήδη, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό για αυτό και ο Δήμος μας είναι από εκείνους που παρουσιάζουν ελάχιστα στοιχεία εγκληματικότητας. Όμως στόχος είναι το βέλτιστο δυνατό και η πλήρης ασφάλεια των πολιτών, κάτι το οποίο είναι η προτεραιότητά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που ανταποκρίνονται πάντα στα αιτήματά μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.