Καταδίκες για την ηλεκτροπληξία στον Άγιο Λουκά

8 μήνες με αναστολή στον αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο της σχετικής υπηρεσίας για την ηλεκτροπληξία του παιδιού στην πλατεία Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής το 2019! Δικαίωση για την οικογένεια του παιδιού, το οποίο είχε κινδυνέψει με έμφραγμα. Μείζον πολιτικό ζήτημα για τη δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου. Το θέμα είχε αναδείξει η ΕΚΦΡΑΣΗ, επισημαίνοντας σοβαρά προβλήματα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, για την ηλεκτροπληξία του 9χρονου παιδιού στην πλατεία Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο στις 27 Μαΐου 2019. Το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή των 8 μηνών με αναστολή, καθώς έκρινε ότι δεν φρόντισαν για την διακοπή του ρεύματος στο γυμνό καλώδιο.

Ο 9χρονος εκείνη την ημέρα χτυπήθηκε από ρεύμα στην πλατεία καθώς υπήρχε εκτεθειμένο καλώδιο στον χώρο. Ως αποτέλεσμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 12 ώρες στην εντατική λόγω κινδύνου εμφράγματος. Παρά το ότι αποφέυχθηκαν τα χειρότερα το παιδί χρειάστηκε να περιορίσει τις σωματικές του δραστηριότητες για να μην κινδυνέψει η υγεία του. Όπως μας ενημέρωσε η δικηγόρος της οικογένειας, το παιδί ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα από την ηλεκτροπληξία καθώς έχει χάσει την αίσθηση του αριστερού του πέλματος.

Το επίμαχο καλώδιο στην πλατεία Αγίου Λουκά

Τι δηλώνει στην ΕΚΦΡΑΣΗ η δικηγόρος της οικογένειας

Η δικηγόρος, Ραφαέλα Ταλιάνη, εξέφρασε την ικανοποίηση της πλευράς της οικογένειας για την καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας πως οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες καθώς το καλώδιο, που προκάλεσε την ηλεκτροπληξία, ήταν για πολύ καιρό εκτεθειμένο, ενώ όταν τελικά μονώθηκε ήταν πολύ πρόχειρη η παρέμβαση. Ακόμα, όμως, και μετά το συμβάν το καλώδιο παρέμενε στο σημείο, όπως εξήγησε.Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, βάσει της νομοθεσίας, ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Σημείωσε, μάλιστα, πως είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να δράσουν αποτρεπτικά, ενώ μπορούσαν σαφώς να προβλέψουν τις συνέπειες αυτής της αμέλειας με ενδεχόμενο τραυματισμό, όπως και έγινε. Στους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Σαφέστατα προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για τη δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου που φέρει πλέον και καταδίκη για το σοβαρό περιστατικό. Δεν είναι άλλωστε και το μόνο. Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του παιδιού αποφάσισε να δημοσιεύσει το συμβάν, μετά από το ρεπορτάζ της Έκφρασης για τη διαρροή ρεύματος στην παιδική χαρά («Ερμής») στην Καναπίτσα, ρεπορτάζ τα οποία συνάντησαν τη λοιδορία και την υποβάθμιση εκ μέρους της δημοτικής αρχής.