Ν. Ιωνία: Σταμάτησαν τη μεταφορά των φαρμάκων (video)

Τη μεταφορά των φαρμάκων από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας απέτρεψαν συνταξιούχοι και κάτοικοι της περιοχής. Φάρμακα που έπρεπε να είναι σε ψυγείο θα μεταφέρονταν με φορτηγό.

Γράφει ο Δημήτρης Τσεκούρας

Διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ συνταξιούχοι και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν έξω από το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των φαρμάκων. Παρά το ότι αρκετά εξ’ αυτών έπρεπε να είναι σε ψυγείο, τοποθετούνταν στο φορτηγό σε χάρτινες κούτες για να μεταφερθούν στην Αγία Παρασκευή. Αυτό εξόργισε τους συγκεντρωμένους καθώς ένας βασικός λόγος δυσκολίας εύρεσης εναλλακτικού χώρου ήταν πως οι συνθήκες αποθήκευσης και φύλαξης των φαρμάκων.

Οι συνταξιούχοι τότε, παρουσία αστυνομίας, έβαλαν τα σώματα τους μπροστά από το φορτηγό αναγκάζοντας στο τέλος να επιστραφούν οι κούτες στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αποτρέποντας προσωρινά τη μεταφορά των φαρμάκων. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο για να βρεθεί λύση για το πρόβλημα στέγασης του φαρμακείου αλλά και του Κέντρου Υγείας.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο Πέτρος Αλέπης, επικεφαλής της ΛΑΣ Νέας Ιωνίας, ο Κ. Κατιμερτζόγλου, δημοτικό συμβούλος της ΛΑΣ, και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», ενώ για την κατάσταση διαμαρτύρονται και γιατροί του Κέντρου Υγείας. Στο σημείο βρέθηκε και ο Βασίλης Καραβάκος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση». Άλλωστε το θέμα αφορά όλους τους γειτονικούς Δήμους καθώς εξυπηρετούνται εκατοντάδες ασθενείς από πολλές περιοχές. Σχετική όμοφωνη απόφαση, μάλιστα, έχει λάβει και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει και ρεπορτάζ της Έκφρασης με δηλώσεις από τους συγκεντρωμένους.