Κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

Τα κλείνουν ένα – ένα

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αγία Παρασκευή, Λ. Αλεξάνδρας και Καματερό θα αναγκάζονται να πηγαίνουν μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Νέας Ιωνίας!

Κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

Προς κλείσιμο οδηγείται το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, το οποίο εξυπηρετούσε εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή ειδικές παθήσεις, ενώ καλύπτει πολλές γειτονικές περιοχές (Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα, Πατήσια, Ηράκλειο, Λυκόβρυση – Πεύκη κλπ). Ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην γίνει μετεγκατάσταση του σε άλλο χώρο στη Νέα Ιωνία αλλά να συγχωνευθεί με άλλο υποκατάστημα.

Ως «κοινωνική αναλγησία και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής» χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή η «Κοινωνίας Βήμα», δημοτική παράταξη στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα,

«Οι ασθενείς και ωφελούμενοι του συγκεκριμένου ειδικού φαρμακείου από την Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Γαλάτσι θα υποβάλλονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια επιπλέον ταλαιπωρία αντί της αυτονόητης υποχρέωσης της
πολιτείας
να αποσβέσει τα πρακτικά προβλήματα των σοβαρών αυτών ασθενειών», σημειώνει.

Καταλήγει αναφέροντας: «Στη νέα προσπάθεια της ηγεσίας του Υπ. Υγείας να συρρικνώσει κοινωνικές δομές που εξυπηρετούσαν με εγγύτητα τηνευάλωτη αυτή κατηγορία πολιτών, εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε ως ”ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ΄΄ τη νέα δημοτική αρχή της πόλης να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη μας ειδική δομή εξυπηρέτησης. Σε μια τέτοια προσπάθεια, δηλώνουμε αρωγοί και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να αποφασίσει σχετικά ώστε να συνδράμει στην λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος».