Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Σε συγκέντρωση την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο κέντρο υγείας Παναγούλη καλεί η Νέα Αριστερά Νέας Ιωνίας ενάντια στο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ και τη μετεστέγαση του στην Αγία Παρασκευή.

Κάνει λόγο για «απάνθρωπη μεταχείριση των πιο ευάλωτων από πλευράς υγείας συμπολιτών μας (καρκινοπαθείς νεφροπάθεις και άλλα βαριά νοσήματα, που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή υψηλού κόστους), καθώς τις υποχρεώνει σε επιπλέον ταλαιπωρία (μετακίνηση ουρές)».

Σημειώνει ακόμα: «Η απόφαση αυτή, εντάσσεται στον Κυβερνητικό σχεδιασμό υποβάθμισης γενικότερα του ΕΣΥ και ειδικότερα των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να εκχωρηθούν παρεχόμενες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας περαιτέρω την συμμετοχή στο κόστος δαπάνης στους πολίτες. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κλείσιμο του κέντρου υγείας στην Παναγούλη (πρώην ΙΚΑ) καθώς υπάρχουν από τριετίας δικαστικές αποφάσεις, για παράδοση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το κέντρο υγείας. Έχει γίνει καταγραφή του υλικού και μέχρι σήμερα λειτουργεί, παίρνοντας συνεχείς αναβολές στην υλοποίηση της δικαστικής απόφασης.

Η αδράνεια και η έλλειψη μέριμνας για την εξεύρεση κτίριου
δείχνουν τις Κυβερνητικές προθέσεις. Η εμπειρία της Πανδημίας έδειξε, ότι σήμερα απαιτείται να περάσουμε από την ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (νοσοκομείο) στην ΠΡΟΛΗΨΗ με την ενίσχυση των δημοσίων δομών της ΠΦΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την παραμονή του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ν. Ιωνία με την εξεύρεση χώρου στέγασης των υπηρεσιών του.
  • Την λήψη άμεσων ενεργειών, για την εξεύρεση χώρου για την μετεγκατάσταση του κέντρου Υγείας και την ενίσχυση του με ανθρώπινα και υλικά μεσα.

Για να αποτραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, απαιτείται άμεση ενημέρωση και κινητοποιηση της τοπικής κοινωνίας της Δημοτικής Αρχής των Ιατρικών υγειονομικών συλλόγων τοπικών φορέων . Σαν πρώτη αντίδραση ΚΑΛΟΥΜΕ -σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 10 πμ στο κέντρο υγείας Παναγούλη (πρώην ΙΚΑ) – παρασταση και παράδοση των αιτημάτων μας στο Δήμο την ίδια μέρα. -προώθηση του θέματος υποβάθμισης της ΠΦΥ στην περιοχή μας στην Βουλη από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».