Μ. Χριστοφίδου: Μόνο με λόγια δεν γίνονται προσλήψεις – Ελάχιστο το προσωπικό στο Ηράκλειο (video)

Στην ΕΚΦΡΑΣΗ και τον Δημήτρη Τσεκούρα μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής Μαρίζα Χριστοφίδου με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για το εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα και το «μπαράζ» μετακινήσεων.

Σημείωσε πως η υποστελέχωση του Δήμου δεν είναι πρόσφατη αλλά διαχρονική, υποστηρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε αυξημένα εργατικά ατυχήματα καθώς οι εργαζόμενοι εξαντλούνται. Υπογράμμισε πως έλλειψη προσωπικού υπάρχει και σε άλλους Δήμους, πέραν του Ηρακλείου. Για αυτόν τον λόγο, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στη γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, στην οποία κάλεσε από τη μεριά της και η και η κα Χριστοφίδου.

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, με την Υπ. Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε πως χρειάζονται δραστικές κινήσεις για να γίνουν προσλήψεις. «Δεν αρκούν τα λόγια», πρόσθεσε και εστίασε στην ανάγκη να διεκδικήσουν οι Δήμαρχοι από κοινού προσλήψεις. Θυμίζουμε, μάλιστα, πως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος του Ηράκλειου εντάχθηκε και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν για την κα Χριστοφίδου οι συνεχείς μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία, όπως είπε στην ΕΚΦΡΑΣΗ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται αυτές οι μετακινήσεις με τέτοιο τρόπο», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Θέλουμε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους δημότες μας. Και οι ίδιοι είμαστε δημότες του Δήμου Ηρακλείου και αγαπάμε τους κατοίκους και την πόλη μας». Ξεκαθαρίσε ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου το επόμενο διάστημα και ενόψει της γενικής απεργίας.