Οι εκλογές της ΠΕΔΑ αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σχολιασμού από πολλούς.

Σαν το παρασκήνιο της Έκφρασης όμως δεν έχει!

Διαβάστε!

  • Του “βγήκε” η μεταγραφή του Νίκου Μπάμπαλου. Εξελέγη 5ος στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, με 110 σταυρούς. Η παράταξη Μαρκόπουλου (ΝΔ) με την οποία ήταν υποψήφιος εξέλεξε 9 Δημάρχους “κανονικά” και ακόμα 2 “bypass” δηλαδή μέσω της αφαίρεσης εδρών από τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ (Ευθυμίου) και ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρίλης).
  • Αυτό έγινε επειδή το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα τους αφαίρεσε έδρες καιώς στο ψηφοδέλτιό τους δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα Δημάρχου ώστε να εκλεγεί και τις έδωσε στην πρώτη παράταξη (!) μη επιτρέποντας να καταληφθεί η εκλογικά κερδισμένη έδρα από δημοτικό σύμβουλο. Επιπλέον, αφαιρεί μια έδρα από το Συντονισμό Αιρετών, ο οποίος τη δικαιούται με το αναλογικό σύστημα.
  • Με αυτόν τον τρόπο μπήκαν στο ΔΣ οι Στράτος Σαραούδας (Μεταμόρφωση – 10ος) και Νίκος Χουρσαλάς (Κορυδαλλός – 11ος). Από το ψηφοδέλτιο του Γ. Μαρκόπουλου, στην κατηγορία Δημάρχων δεν εξελέγησαν μόνο οι Γ. Πισιμίσης (Βριλήσσια) και Γ. Κουτούζης (Πόρος) .
  • “Πήγαμε πολύ καλά” δηλώνει ο επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ανδρέας Ευθυμίου. “Αν έλειπαν και οι προσωπικές πολιτικές κάποιων θα πηγαίναμε καλύτερα” ρίχνει το καρφί (πρόκα μάλλον) αναφερόμενος στους Πασόκους που αλληθώρισαν προς τα δεξιά. Από τις 30 ψήφους του 2019 πάντως έφτασαν τις 77. Δεν είναι και λίγο
  • Υπήρξαν όμως και οι ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά (που κατέβηκαν μαζί παρά την πρόσφατη διάσπαση) που αλληθώρισαν δεξιά…δηλαδή προς το Πα.Σο.Κ. Σε 4 υπολογίζονται οι αποσκιρτήσαντες.
  • Οι επιτυχείς κληρώσεις κατά την εκλογή των αντιπροσώπων στα δημοτικά συμβούλια (όπου υπήρξε ισοψηφία) έφεραν την τρίτη έδρα στη ΛΑ.Σ. Από τις 18 ψήφους του 2019 πήγε στις 29, αποτυπώνοντας το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών