Κολωνός: Ξεκίνησε η δίκη για τον βιασμό της 12χρονης

Το βαρύ κατηγορητήριο ανέγνωσε η εισαγγελέας κατά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονη από τον Κολωνό.

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο παρουσία των 26 κατηγορουμένων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μετά την εισαγγελέα χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχικές απολογίες τους. Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με τη 12χρονη βαφτίζοντας τες ως «σεξουαλική συνεύρεση»!

Την αθωότητα της δήλωσε και η μητέρα της 12χρονης, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται πως την αθώωση της ζητά το παιδί και η θεία του καθώς και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να γίνουν συμπληρωματικές ερωτήσεις στο παιδί, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί. Αν γίνει δεκτό οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν σε άλλον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με βιντεοσκόπηση.

Πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήρια ήταν η θεία της 12χρονης, η παρέμβαση της οποίας ήταν καθοριστική για να αποκαλυφθεί το μαρτύριο που υφίστατο το κορίτσι επί σειρά μηνών.