Έσκασαν καλοριφέρ σε σχολείο στη Νέα Ιωνία!

Τρία καλοριφέρ έσκασαν στο 6ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας – Πριν από ένα μήνα είχε τρυπήσει άλλο ένα καλοριφέρ – Κλειστό το σχολείο για δύο μέρες με απόφαση δημάρχου

Έσκασαν καλοριφέρ σε σχολείο στη Νέα Ιωνία!

Την εγκατάλειψη των σχολείων από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δέσποινας Θωμαΐδου μαρτυρούν τα απανωτά προβλήματα με τα καλοριφέρ στο 6ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Αυτή τη φορά τρία καλοριφέρ έσκασαν! Πριν από μερικές εβδομάδες καλοριφέρ στο ίδιο κτίριο είχε τρυπήσει αναβλύζοντας καυτό νερό, το οποίο έπεσε πάνω σε μαθητή.

Με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Μανούρη το σχολείο έκλεισε εκτάκτως για λόγους ασφαλείας και τα παιδιά θα κάνουν μάθημα μέσω Webex. Παρά το ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία προϋπολογισμός στον Δήμο, αυτή τη στιγμή στο σχολείο βρίσκεται συνεργείο για να επισκευάσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή προχωρά σε καταγραφή όλων των προβλημάτων και τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα των σχολείων.

ΛΑΣ: Μόλις το 1.34% του προϋπολογισμού για τα σχολεία

«Παίζουν με την ασφάλεια των παιδιών μας», λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα. Τονίζει, με ανακοίνωση της, πως «η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που τα παιδιά για δύο μέρες δε θα πάνε καν στο σχολείο». Υποστηρίζει ότι «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των σχολείων από το υπουργείο και τον Δήμο». «Αρκεί να δει κανείς πως στον προϋπολογισμό του Δήμου προβλέπεται μόλις το …1,34% για τα σχολεία, με διαρκώς μειούμενο το απόλυτο ποσό», προσθέτει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά:

«- Να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά στο 6ο Γυμνάσιο.

– Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία του Δήμου.

– Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση».