Έκτακτο: Πέθανε ο τέως Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας

Έφυγε από τη ζωή στα 56 του χρόνια ο μέχρι πριν 10 μέρες Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για στεφανιογράφημα.

Απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης, 10 Ιανουαρίου 2024, ο Βασίλης Θώδας, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Ζωγράφου την περίοδο 2019-2023.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο στενός του συνεργάτης και πρώην αντιδήμαρχος Δήμος Μπουλούκος δήλωσε:

«Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και πολύ φιλικός με τους συνεργάτες του. Είχε καρδιά μικρού παιδιού, δεν κρατούσε κακία σε κανέναν. Είχε μεγάλη έγνοια για την πόλη, εργάστηκε σκληρά ως δήμαρχος, όμως δυστυχώς το κλίμα έχει γίνει εδώ πολύ τοξικό».

Σχετικό μήνυμα απέστειλε η νέα Δήμαρχος, Τίνα Καφατσάκη, εκφράζοντας «βαθιά θλίψη» για «το δυσάρεστο νέο της αιφνίδιας απώλειας του συναδέλφου, φίλου και πρώην Δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα».

Ανέφερε ακόμα: «Με αγάπη για τα κοινά, ο Βασίλης Θώδας από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοτική ζωή, έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος από το 2006, αλλά και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, προσφέροντας άοκνα τις υπηρεσίες του στους νέους ανθρώπους της πόλης, στα αθλητικά σωματεία και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μαχητικός ως άνθρωπος, διετέλεσε επί μακρόν Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βουλή των Ελλήνων όπου και εργαζόταν από το 1993 και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συνεργάτες του».

Το βιογραφικό και η πορεία του Βασίλη Θώδα

Ο Βασίλης Θώδας γεννήθηκε στου Ζωγράφου το 1968. Μεγάλωσε στις γειτονιές του Ζωγράφου και ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο 4o Λύκειο. Υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια.

Οι σπουδές

Το 1990 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2001 πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό δίπλωμα με θέμα: «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2014 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό με θέμα: «Διαχείριση Πολιτικών- Διεθνής Πολιτική» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε επίσης υποψήφιος Διδάκτορας στο ίδιο πανεπιστημίου για την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος.

Η επαγγελματική καριέρα

Το 1993, άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων. Το 2011 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επερωτήσεων της Διεύθυνσης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ το 2014 ανέλαβε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Η ενασχόληση με τα κοινά

Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά της πόλης. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από το 2006 και μέλος της Διοίκησης ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους νέους, στα αθλητικά σωματεία της πόλης και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Aπό το 2019 έως το 2023 διετέλεσε δήμαρχος Ζωγράφου.