Απαντά για το δημοσιεύμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής

Για «πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής απαντώντας για τα γεγονότα στο παρκάκι Αγίας Τριάδος και Ψαρών. Αφορμή το δημοσίευμα ιστοσελίδας περί «συμπλοκής σε μαγαζί στην Αγία Παρασκευή από μέλη του ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Η ανακοίνωση της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής – Παπάγου – Χολαργού για το δημοσίευμα

Με αφορμή απαράδεκτο δημοσίευμα της 20/6 περί «Συμπλοκής σε μαγαζί στην Αγία Παρασκευή από μέλη του ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ», όπου αγωνιστές του συγκεκριμένων πολιτικών χώρων φέρονται να επιτέθηκαν σε θαμώνες μαγαζιού στο Κοντόπευκο, ως Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

1) Την Πέμπτη 20/6 διάφορες συλλογικότητες (Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων, Στέκι Αναξαγόρα, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής, συλλογικότητες γειτονιάς, περίοικοι και δημοτικά σχήματα (ΦΚ, ΛΑΣΥ)) συνδιοργάνωσαν από κοινού δημόσια ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έκνομη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για παραχώρηση 74 τ.μ. πρασίνου προς εκμετάλλευση από το μεζεδοπωλείο “ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑ” για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, κόντρα σε προηγούμενες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων αναφορικά με τον Κανονισμό Πρασίνου που και η σημερινή διοίκηση του Δήμου προσυπέγραφε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

2) Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μουσικό δρώμενο, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και κατοίκων, ανάμεσα στους οποίους και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Ζορμπάς (πρώην Δήμαρχος) και κ. Τσιαμπάς.

3) Ύποπτος “θαμώνας”, με διασύνδεση με την ιδιοκτησία του προαναφερόμενου μεζεδοπωλείου, επιτέθηκε άνευ λόγου στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Φυσάει Κόντρα” Παναγιώτη Αντωνίου, με προφανή στόχο να τον τραμπουκίσει, φερόμενος ως κανονικός μπράβος. Βέβαια, όταν κλήθηκαν τα όργανα της τάξης ο ” θαμώνας ” έγινε καπνός και ο καταστηματάρχης ζητούσε εσπευσμένα συγγνώμη για το περιστατικό απέναντι στον προαναφερόμενο δημοτικό σύμβουλο.

4) Με μεγάλη έκπληξη, την επομένη διαπιστώσαμε σε διάφορα δημοσιεύματα ΜΜΕ, που πιθανότατα διασυνδέονται είτε με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, είτε με τη Δημοτική Αρχή, είτε με όλους τους παραπάνω, τη “συμμετοχή” μελών της Τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ – και του ΚΚΕ – σε επιθέσεις κατά “πελάτη” του ανωτέρω αναφερόμενου μεζεδοπωλείου, δηλαδή του τύπου που ανωτέρω παρουσιάστηκε ως “θαμώνας” και, παραδόξως, εξαφανίστηκε όταν εμφανίστηκαν τα όργανα της τάξης.

Στην πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εμείς δηλώνουμε την αποστροφή και τον αποτροπιασμό μας. Πρόκειται για μεθοδεύσεις και αθλιότητες εποχών αλήστου μνήμης, οι οποίες επανέρχονται, όπως φαίνεται, στο κοινωνικό προσκήνιο.

Να γνωρίζουν τόσο οι εμπνευστές, όσο και παρανομούντες, της σημερινής Διοίκησης του Δήμου ότι σε παρόμοιες ενέργειες εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων, σήμερα στην πλ. Αγίας Τριάδος, αύριο στην πλ. Άη – Γιάννη, στο Σιστοβάρη κλπ, θα μας βρίσκουν απέναντί τους, και εμάς και του κατοίκους των περιοχών που και σήμερα μαζικά αντιδρούν, όσο και αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε!

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου