Β. Σάρκουλας: Τα παιχνίδια θα ήταν από χρυσό;

Στην επίθεση ο Β. Σάρκουλας για την υπόθεση της παιδικής χαράς και τη συμπληρωματική σύμβαση των 270.000 ευρώ στον εργολάβο, όπως αναφέρει:

..

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, στις 18 Ιουνίου, εισηγήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή την υπογραφή Συμπληρωματικής Σύμβασης στο έργο της ανάπλασης της πλατείας του ΑηΓιάννη, για την απευθείας πληρωμή στον εργολάβο του έργου επιπλέον 270.000 ευρώ περίπου, για «συμπληρωματικές εργασίες».

..

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα αφορούσαν στην ανάπλαση της μικρής παιδικής χαράς (που υπάρχει ήδη στην πλατεία), αντικατάσταση των LED φωτιστικών που προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση με άλλα, το κόστος της αποκατάστασης των κακοτεχνιών, την αγορά της περίφραξης και άλλα, όλα ασαφή και θολά.

..

Μας ζήτησε να ψηφίσουμε την εισήγησή του και όταν η παράταξή μας αρνήθηκε, απέσυρε το θέμα. Η τακτική του Δημάρχου μας προξενεί εντύπωση και δημιουργεί πολλά σοβαρά ερωτήματα:

Πώς αποφάσισε να δώσει τόσο μεγάλο ποσό απευθείας στον εργολάβο, το μεγαλύτερο που θα δινόταν ποτέ στο Δήμο μας, σε ποσοστό του συνολικού έργου, με Συμπληρωματική Σύμβαση; Και μάλιστα σε εργολάβο ο οποίος έχει αποδειχτεί αναξιόπιστος, τουλάχιστον όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης του έργου;

-Από πού προβλέπεται ότι ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει τις κακοτεχνίες ενός εργολάβου;

-Από πού προβλέπεται ότι ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει την περίφραξη που είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος να τοποθετήσει για λόγους ασφάλειας; Και τι θα την κάνει ο Δήμος μας μετά, αν την αγοράσει;

Τα παιχνίδια που θα έβαζε στην Παιδική Χαρά, θα ήταν από χρυσό;

Πως βρήκε τις 270.000 ευρώ για τον εργολάβο, όταν μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγε ότι παρέλαβε «καμένη γη»;

Γιατί απέσυρε το θέμα, αφού στην Δημοτική Επιτροπή έχει την πλειοψηφία και το θέμα θα ψηφιζόταν άνετα; Και αφού από μόνος του το απέσυρε γιατί το ξαναφέρνει; Τι μυστικές συμφωνίες έχει κάνει με τον εργολάβο και θέλει να τηρήσει; Ψάχνει για συνενόχους στην αντιπολίτευση;

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης προχωρά σε χαριστική πράξη προς επιχειρηματία, κάτι βέβαια αναμενόμενο από αυτόν. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει ότι ως Δήμαρχος ορκίστηκε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου και όχι τα όποια, όποιων εργολάβων.

Αν θέλει να αναπλάσει την μικρή Παιδική Χαρά, ας κάνει ένα διαγωνισμό για την ανάπλαση όλων των Παιδικών Χαρών της πόλης, όπως είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε εμείς. Διάφανα και κρυστάλλινα και όχι με τις απευθείας αναθέσεις που έχει στο μυαλό του.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»