12χρονη Κολωνός: Έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας

Η Εισαγγελεία Εφετών Αθήνας άσκησε έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, λίγες μέρες μετά την πανηγυρική αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και την καταδίκη του Η. Μίχου.

Ως εκ τούτου η μητέρα του παιδιού θα οδηγηθεί ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της μαστροπείας. Θυμίζουμε πως τα παιδιά της και η ίδια η 12χρονη, συγγενείς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητούσαν από την αρχή την απελευθέρωση και αθώωση της μητέρας.

Με ανακοίνωση της η φεμινιστική συλλογικότητα «Sabbat» σημειώνει:

Η ίδια εισαγγελία που δεν άσκησε έφεση όταν οι μαφιόζοι μαστροποί της Ηλιούπολης έπεσαν στα “μαλακά”, που δεν ενοχλήθηκε από την απελευθέρωση του καταδικασμένου παιδοβιαστή Λιγνάδη, τώρα προσπαθεί να αναιρέσει την απόφαση που πάρθηκε ύστερα από το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που ξέσπασε.

Η αστική δικαιοσύνη είναι πατριαρχική και ταξική. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για αυτό. Κυβέρνηση, αστυνομία δικαστικές αρχές δουλεύουν μαζί εξαιρετικά όταν πρόκειται για συγκάλυψη κυκλωμάτων τραφικινγκ, διασφάλιση των συμφερόντων των λίγων, καταστολή των πιο εκμεταλλευομενων και καταπιεζόμενων.

Ακόμη λίγες μόλις μέρες μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής και την ξεκάθαρη συναυτουργία αστυνομίας, κυβέρνησης, δικαστικών αρχών είναι τουλάχιστον προκλητική μια τέτοια απόφαση.

Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη!

Οι φεμινιστικές συλλογικότητες, τα σωματεια, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι συλλογικότητες γειτονιάς, οι ριζοσπαστικές πολιτικές οργανώσεις & συλλογικότητες δε θα το επιτρέψουμε!

Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο.