Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών παρά τις αντιδράσεις

Παρά τις αντιδράσεις των επαγγελματιών και των εμπόρων ο Κ. Χατζηδάκης δηλώνει πως δεν θα υπάρξει καμία παράταση στη διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών.

Θυμίζουμε πως η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης ήταν στις 31 Μαρτίου, ενώ παράταση έχουν λάβει για τις 30 Απριλίου όσοι έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό. Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες των επαγγελματιών, πάνω από 130.000 δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν ραντεβού καθώς οι τεχνικοί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Όπως δήλωσε στην ΕΚΦΡΑΣΗ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής Απόστολος Ντάλλας, πολλές φορές δεν σήκωναν καν το τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού. Έτσι χιλιάδες επαγγελματίες αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με μεγάλα πρόστιμα χωρίς να ευθύνονται για την καθυστέρηση.

«Μην πιστέψετε καμία φήμη, δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χθες στο διεθνές Συνέδριο, Future of Retail 2024, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Από την πλευρά του σημείωσε ότι «ήδη σήμερα οι μισές επιχειρήσεις έχουν κάνει τη διασύνδεση, ενώ με βάση τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των διασυνδέσεων». «Άρα τι θα κάνουμε; Θα πούμε στο 90% εσείς είστε τα κορόιδα της υπόθεσης και το 10% θα είναι οι εξυπνούληδες που θα χαμογελούν εις υγείαν των κορόιδων; Το θέλετε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουμε το 90% να πληρώνει και το 10% να μην πληρώνει. Δεν είναι δίκαιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις», ανέφερε.

Υποστήριξε πως αποτελεί ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. και «πως αν δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του το έργο θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Και αυτό δεν το αντέχουμε».