Συζήτησαν για το Περιβάλλον με τον Μ. Ψυχάλη οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Πεύκης

Συζήτησαν για το Περιβάλλον με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μ. Ψυχάλη, οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Πεύκης, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η παρακάτω:

Σε μια διαφορετική… συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο παρέστη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου, καθώς δέχθηκε μια όμορφη επίσκεψη από τους μαθητές της Α’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Πεύκης.

Οι μαθητές κάθισαν στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και, αφού ανέκριναν με αρκετές ερωτήσεις τον δήμαρχο αναφορικά με τη λειτουργία του Δήμου και την καθημερινότητά του, στη συνέχεια, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν.

Βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση της ανακύκλωσης. Ο δήμαρχος με ιδιαίτερη χαρά άκουσε πως οι μαθητές, μαζί με τις δασκάλες τους έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις, ενώ το πλέον εντυπωσιακό ήταν ότι εξέφρασαν την επιθυμία να υιοθετήσουν έναν πνεύμονα πρασίνου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, δήλωσε σχετικά:

«Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για όλους μας, να υποδεχθούμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όμορφα, παιδικά χαμόγελα που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις των παιδιών. Θέλω να συγχαρώ τόσο τα ίδια, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους για το υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης που έχουν καλλιεργήσει. Όταν από τόσο μικροί ηλικία βλέπουμε να δημιουργούνται ενεργοί πολίτες που διεκδικούν και φροντίζουν για τον πλανήτη μας, μπορούμε να αισθανθούμε αισιόδοξα για το μέλλον. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή για όλους τους μαθητές της πόλης μας!».