12χρονη Κολωνός: Ένοχος ο Η. Μίχος – Αθώα η μητέρα

Την καταδίκη του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία αποφάσισε το δικαστήριο για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Αθώα κρίθηκε η μητέρα του παιδιού, με το δικαστήριο να απορρίπτει την εισαγγελική πρόταση.

Ένοχο έκρινε τον Ηλία Μίχο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, της πορνογραφίας ανηλίκου, της εμπορίας ανηλίκου καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

Η μητέρα κρίθηκε αθώα για τις κατηγορίες της πορνογραφιας και της μαστροπείας και ένοχη μόνο για το πλημέλλημα της εκβίασης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου.

O τρίτος εκ των βασικών κατηγορουμένων, ο αποκαλούμενο «Μιχάλης», κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο .

Άλλοι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής. Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

«Με τη 12χρονη είμαστε μαζί, βγάλαμε τη μάνα από τη φυλακή!»

Με την ανακοίνωση της απόφασης δεκάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς φωνάζοντας υπέρ της καταδίκης του Ηλία Μίχου και της αθώωσης της μητέρας του παιδιού. «Μάνα γερά ως τη λευτεριά», είναι το πανό που κρατούν τα παιδιά της που βρίσκονται στη συγκέντρωση.

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό καλεί σε «συγκέντρωση νίκης» σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 19.00 στον σταθμό μετρό Σεπολίων.