Την απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων ζητά η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων

«Η προσωρινή διαταγή είναι σε ισχύ μέχρι την οριστική εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων», τονίζει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, ζητώντας την άμεση απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων από το παρκάκι της πλατείας Αγίας Τριάδος και Ψαρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

«Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την τοποθέτηση και λειτουργία τραπεζοκαθισμάτων στο πάρκο της Αγίας Τριάδας. Την Δευτέρα 8/7 το τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για αναίρεση της παραπάνω απόφασης. Επομένως η προσωρινή διαταγή είναι σε ισχύ μέχρι την οριστική εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα τραπεζοκαθίσματα έπρεπε να έχουν ήδη αποσυρθεί και ο χώρος πρασίνου να αποδοθεί στην κοινή χρήση. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη συμβεί. Πρόκειται λοιπόν για καραμπινάτη παρανομία. Απαιτούμε από τον επιχειρηματία να εφαρμόσει άμεσα την δικαστική απόφαση και να αποσύρει τα τραπεζοκαθίσματα και από την δημοτική αρχή να αναλάβει την πολιτική και νομική ευθύνη που της αναλογεί και να μεριμνήσει για την άμεση εκτέλεση της απόφασης λειτουργώντας έστω και την ύστατη ώρα υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα του τρίμηνου αγώνα των περίοικων του πάρκου και ευρύτερα των κατοίκων και συλλογικοτήτων της Αγίας Παρασκευής που με σθένος και επιμονή εκδήλωναν την αντίθεσή τους στα σχέδια του Δήμου και του επιχειρηματία, υπερασπιζόμενοι μέσα από ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες (συγκεντρώσεις, μουσικές βραδιές, κοινά γεύματα…) τον ελεύθερο χαρακτήρα των δημόσιων χώρων.»