Με τις δράσεις Ιουλίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου καλωσορίζει το καλοκαίρι

Με τις δράσεις Ιουλίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου “Ο Ευριπείδης” καλωσορίζει το καλοκαίρι και δίνει ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του για νέες περιπέτειες το Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα του με μια όμορφη ποταμοδιάσχιση στον Σεργουλοπόταμο και μπάνιο στα γραφικά Τριζόνια, ένα κατασκηνωτικό – πεζοπορικό τριήμερο στον Γράμμο, μια βραδινή πεζοπορία στην Ακρόπολη και την μαγική Αθήνα υπό το φως της πανσέληνου και ανάβαση στο Ιερό Βουνό των Δώδεκα Θεών, τον Όλυμπο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μας :

Κυριακή 07 Ιουλίου : Ποταμοδιάσχιση στον Σεργουλοπόταμο και μπάνιο στα Τριζόνια

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» την Κυριακή 07 Ιουλίου ετοίμασαν μια εκπληκτική καλοκαιρινή εκδρομή για τα μέλη τους….. Ποταμοδιάσχιση στον Σεργουλοπόταμο και βουτιές σε ένα νησί με μαγική γοητεία, τα Τριζόνια.

Διασχίσαμε το επιβλητικό φαράγγι και πεζοπορήσαμε κατά μήκος αλλά και μέσα στην κύτη του ποταμού. Μια διαδρομή μέσα από στενά περάσματα και λαξεμένους βράχους. Κατά την διαδρομή μας συναντήσαμε 4 καταρράκτες και βουτήξαμε στις φυσικές λίμνες που σχηματίζουν.

Στην συνέχεια πήραμε το καραβάκι για το νησί Τριζόνια. Ένα καταπράσινο μικροσκοπικό μέρος περίπου 2,5 τ.χλμ. περικυκλωμένο από θάλασσα που συνυπάρχουν παραδοσιακά σπίτια, ελιές, φραγκοσυκιές, αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα και πανέμορφες γαλάζιες παραλίες. Στα Τριζόνια γευτήκαμε την τοπική κουζίνα και απολαύσαμε τα γαλάζια νερά.

Το river trekking είναι 5 χλμ με βαθμό δυσκολίας 1+ και υψομετρική 120μ.

Σάββατο 13 – 15 Κυριακή Ιουλίου : Η Ομάδα Κορυφών εξερευνά τον Γράμμο

Το τριήμερο 13-14-15 Ιουλίου η Ομάδα Κορυφών του Συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει τριήμερη κατασκηνωτική εξόρμηση στον Γράμμο. Θα ανέβουμε στην ψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας, την Δρακόλιμνη Γκιστόβα (2350μ), στην κορυφή Τσούκα-Πέτσικ (2520μ), στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, την κορυφή Πύργος Κοτύλης (1758μ) και το ύψωμα Χάρος. Ένα εκπληκτικό τριήμερο σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους της πατρίδας μας.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για ανάβαση σε κορυφές.

Σάββατο 20 Ιουλίου : Νυχτερινή πεζοπορία στην Ακρόπολη

Θα κλείσει το πεζοπορικό μας πρόγραμμα για το καλοκαίρι με μια όμορφη αστική πεζοπορία στον Ιερό Χώρο της Ακρόπολης παρέα με την υπέροχη πανσέληνο του “Κόκκινου Ελαφιού” το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου.

Θα συναντηθούμε στις 18:50′ μ.μ. στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα περάσουμε από το Μουσείο της Ακρόπολης, το θέατρο του Ηρώδου Αττικού, τον λόφο του Αρείου Πάγου και την φυλακή του Σωκράτη. Θα ανηφορήσουμε στο λόφο του Φιλοπάππου και θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη.

Στον λόφο της Πνύκας θα κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα για να θαυμάσουμε την πανσέληνο του “Κόκκινου Ελαφιού”.

Στη συνέχεια μέσω της οδού του Αποστόλου Παύλου και περνώντας από το Θησείο και την Αρχαία Αγορά, θα καταλήξουμε στο Μοναστηράκι όπου θα ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας.

Μια όμορφη και εύκολη αστική πορεία 5,5 χλμ συνολικά με το ολόγιομο φεγγάρι να φωτίζει το τοπίο και την διαδρομή μας, δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα!!!

Τον Αύγουστο ο σύλλογος μας προγραμματίζει το κλασικό ραντεβού του με τον θρόνο του Δία στο βουνό τον Θεών, τον Όλυμπο.

Ραντεβού πάλι το Σεπτέμβριο με νέες περιπέτειες !!!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.