Τέμπη: Το 77% βλέπει πολιτικές ευθύνες και απόπειρα συγκάλυψης

Ένα χρόνο από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία βλέπει πολιτικές ευθύνες αλλά και απόπειρες συγκάλυψης με ένα συντριπτικό ποσοστό 77%!

Έτσι προέκυψε από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, η οποία μεταξύ άλλων δίνει προβάδισμα 15 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία ενόψει ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ανατροπές φέρνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27% χάνοντας 1,2% σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 10,5%. Το ΚΚΕ καταγράφει 8,9%, η Ελληνική Λύση 6,4%, η Νίκη 3,6%  και στο 3% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας. Κάτω από το 3% βρίσκονται Νέα Αριστερά με 2,8%, Σπαρτιάτες με 2,5%, ΜέΡΑ25% με 2,3%.

Σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών το 77% υποστηρίζει πως έναν χρόνο μετά δεν έχουν γίνει όσα απαιτούνται για να μην επαναληφθεί. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνης στην υπόθεση και γίνεται απόπειρα συγκάλυψης. Τέλος το 38% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου την ελληνική δικαισούνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών.