«Μπλακ άουτ» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Μπλακ άουτ» σήμερα στην εκπαίδευση με απεργία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, καταλήψεις στις σχολές και απεργία των καθηγητών ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στις 12.00 το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 11.00 έως τις 15.00.

Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια την Παρασκευή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Εν μέσω κατακραυγής και ξεσηκωμού από τον χώρο της εκπαίδευσης ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Χιλιάδες φοιτητές με αποφάσεις από 190 τουλάχιστον συλλόγων αναμένεται να δώσουν το παρών στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια. Φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, τα Γιάννενα και την Πάτρα, την Κρήτη και νησιά του Αιγαίου ξεκίνησαν από χθες το βράδυ για να βρεθούν σήμερα στην Αθήνα για άλλη μια φορά μετά το συλλαλητήριο του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα στο πλευρό τους βρίσκονται οι καθηγητές των πανεπιστημίων οι οποίοι συμμετέχουν με 48ωρη απεργία της ΠΟΣΔΕΠ. Παρομοίως και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων απεργούν συμπληρώνοντας τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωση της η ΔΟΕ αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Παρασκευή 8 Μαρτίου αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσει η Δ.Ο.Ε. 08:00-11:00 π.μ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 11:00 π. μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου ενώνοντας τη φωνή του κλάδου μαζί με τους μαθητές-τριες, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές-τριες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τιμώντας παράλληλα την ημέρα της γυναίκας, στον αγώνα για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Εργατικά σωματεία στο πλευρό των φοιτητών

Οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή μας καταδικάζουμε ταυτόχρονα και τον κυβερνητικό αυταρχισμό με τις απανωτές προσφυγές ενάντια (και) στην Απεργία – Αποχή από την “αξιολόγηση” που επιχειρεί να επιβάλει, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της.

Με ενότητα θα αντιπαλέψουμε μαζικά τους αντιδραστικούς, αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, της κοινωνίας και των παιδιών μας. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια έχει ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού!

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν για μια ισχυρή και ποιοτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υπηρέτηση του συνόλου των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Μαζί με τους εργαζόμενους-ες, τους φοιτητές-τριες, τους μαθητές-τριες, τους συνταξιούχους, με όλο το λαό θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Μη λείψει κανείς!!!»