Τέμπη: Σήμερα η ομιλία Καραμανλή για την πρόταση δυσπιστίας

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη στον απόηχο της καταγγελίας για αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων για να ενισχυθεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους.

Η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Αχ. Καραμανλή αναμένεται με ενδιαφέρον στις 19.30 το απόγευμα, με τον ίδιο να καλείται να δώσει απαντήσεις για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, που θα απέτρεπε το δυστύχημα, καθώς και για τη μετέπειτα διαχείριση. Όπως υποστήριξαν και οι τρεις εμπειρογνώμονες, που συνέταξαν το πόρισμα Γεραπετρίτη, αν υπήρχε υο σύστημα ETCS, τα δύο τρένα θα σταματούσαν αυτόματα και δεν θα συγκρούονταν.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ για ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί, έτσι ώστε η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κλείνοντας με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο υπογράφουν 83 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας εκτός του δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέρονται και θέματα κράτους δικαίου, οι υποκλοπές και η υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Διεγράφη ο Μ. Ταμήλος της Ν.Δ. μετά τα σχόλια για τα Τέμπη

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, όπως αποφάσισε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλλα, μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα ο Μ. Ταμήλος είπε: «Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν. Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους. Όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»