Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αττικής

Με το σύνθημα “Δεν πάει άλλο! Οι ζωές μας δεν χωράνε στο δημοσιονομικό κορσέ τους”, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Αττικής δηλώνει τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στις 14 Δεκεμβρίου 2023 και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βάθη στις 9.30′ π.μ., καθώς και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 7.00′ μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αττικής είναι η εξής:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΣΕ! 

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 09:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ.

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας για διατροφή, στέγαση, θέρμανση, κίνηση, ψυχαγωγία. Την ίδια στιγμή ένας στους δύο συναδέλφους δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί εργάζεται με σχέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, ενώ η ζωή του δεν μπορεί να περιμένει. Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτυ εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στη πράσινη ανάπτυξη. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμία αναμονή! Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Λέμε στην κυβέρνηση και στους προκάτοχούς της ότι δεν μπορούν να μας νανουρίσουν με το παραμύθι ότι αν αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα ζήσουμε κι εμείς καλύτερα. Ότι ταβάνι στις διεκδικήσεις μας δεν είναι οι δημοσιονομικές αντοχές, αλλά οι δικές μας ανάγκες για εργασία και ζωή στο μπόι του ανθρώπου.

Διαβάστε κι αυτό:

Είναι πρόκληση τα ψίχουλα που βαφτίζουν αυξήσεις. Μας δίνουν 5% όταν από το 2009 έχουμε χάσει 50% και ο πληθωρισμός στα είδη που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε τρέχει με 20%. Αλήθεια μπορούν να ζήσουν όλοι αυτοί τις οικογένειές τους με αυτά που παίρνουμε για μισθό?

Ο κλάδος μας μετράει 65 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τα εργοδοτικά εγκλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελλιπή κατάρτιση σε ανθρώπους που μόλις μάθουν τη δουλειά, φεύγουν, αλλά και την ελλιπή χορήγηση ΜΑΠ, την απουσία γενικότερα μέτρων ασφαλείας και κατάλληλων συνθηκών στους χώρους δουλειάς, γιατί ενδιαφέρονται να κόβουν το κόστος των υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τις ζωές μας!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει το έργο, να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία, για να ζει κανείς μόνο αν έχει να πληρώσει. Τα κοράκια των τραπεζών εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες μας και με τη βοήθεια των νόμων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις βγάζουν σε πλειστηριασμούς 700.000 κατοικίες.

Διαβάστε κι αυτό:

Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στη γενοκτονία στη Παλαιστίνη, τα εγκλήματα πολέμου με θύματα χιλιάδες παιδιά και αμάχους, από το κράτος του Ισραήλ, με τη συμμετοχή και της δικής μας κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για ξένες επεμβάσεις και εξοπλισμούς ξοδεύουμε δις την ώρα που εμείς μετράμε το ευρώ.

  Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Δεν θα περιμένουμε να τα χάσουμε όλα! Έχουμε τη δύναμη, θα τους τσακίσουμε!   Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα – Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου