Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας: Άλλο ένα θύμα της ενεργειακής φτώχειας

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με αφορμή τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της στην προσπάθεια που έκανε να ζεσταθεί λόγω του ψύχους

Από τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της Ο.Γ.Ε.) εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Συναγωνίστριες,

Με θλίψη και οργή σας ανακοινώνουμε ότι μετράμε άλλο ένα θύμα στο «βωμό» της ενεργειακής φτώχειας. Την Κυριακή 5/2, έχασε τη ζωή της μια συμπολίτισσα μας, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες, στην προσπάθειά της να ζεσταθεί αυτές τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα όπου και κατέληξε.

Είναι απαράδεχτο εν έτη 2023 να ριψοκινδυνεύουν ή και να χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από το κρύο, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δε θα ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία, να προστατεύονται τα παιδιά μας από το κρύο! Με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, να υπάρχει επαρκή πετρέλαιο σε κάθε σχολική τάξη.

Να μη μείνει κανένα σπίτι δίχως θέρμανση!

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με άλλους φορείς και σωματεία της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδικοχαμένης συνανθρώπου μας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή

Όλοι στην κινητοποίηση, Τετάρτη 8/2, 18:00, οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία