Οργή στη Νέα Ιωνία για το θάνατο της ηλικιωμένης

Συγκέντρωση καλείται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στη Νέα Ιωνία μετά το θάνατο της ηλικιωμένης από φωτιά που προκλήθηκε από θερμαντικό μέσο. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 18.00 από το σπίτι της ηλικιωμένης, στην οδό Ανατολής 18, και θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο της πόλης. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

Είναι έγκλημα το 2023 άνθρωποι να χάνουν είτε από το κρύο είτε από τη φωτιά

Όλοι στην κινητοποίηση, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.00 μ.μ., οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία και στην πορεία στο Δημαρχείο.

Άλλο ένα θύμα μετράμε από σήμερα Κυριακή 5/2 στο όνομα της ενεργειακής φτώχειας όταν πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σπίτι στη Νέα Ιωνία. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να ζεσταθεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας αναγκάζονται, για να προφυλαχτούν από την βαρυχειμωνιά να θερμαίνονται με επικίνδυνα «μέσα», βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και όλα τα σωματεία και τους φορείς της Ν. Ιωνίας σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, τον τόπο όπου η συνάνθρωπος μας βρήκε τραγικό θάνατο. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή.