Μαρία Τραγάδη: Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο

Δήλωση του στελέχους της Παράταξης “Δήμος Μπροστά+” και τακτικού μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ

Η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στην ηλεκτροδότηση και την τροφοδοσία. Τέτοιες στιγμές, το μυαλό μας είναι πάντα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Υπάρχουν νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να θερμανθούν. Οικογένειες που δεν διαθέτουν τα μέσα, ώστε τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται με τα βασικά αγαθά, ώστε να περάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους μας.

Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, να σκύψουμε στις ανάγκες τους και να απλώσουμε χείρα βοηθείας, όπου εντοπίσουμε ότι υπάρχει ανάγκη. Να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, που παρέχουν υποστήριξη στους ευάλωτους συμπολίτες μας, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Και, βεβαίως, πρέπει να έχουμε το νου μας και στα αδέσποτα της πόλης, που δεν έχουν πού να προστατευθούν και αναζητούν ένα ζεστό καταφύγιο για να επιβιώσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χιονιά.

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο. Ενωμένοι, με συνεργασία και αλληλεγγύη, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη κατάσταση.