Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής ενάντια στη «φιέστα του Υπουργείου»

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών καλούν σε συγκέντρωση σήμερα, Δευτέρα 20/02, στις 17.00 στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη «φιέστα» του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα παρουσιαστεί το έργο της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα ξεκινήσουν με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας στις 16.30. Με ανακοίνωση του ο Σ.Ε.Π.Ε. «Αριστοτέλης» αναφέρει σχετικά:

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν ενάντια στη φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη και την προσπάθεια διαφήμισης της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής της 4ετίας. Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και την διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA.

Δείτε ακόμα: «Ποτάμι» καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα (video)

Έχουμε χρέος απέναντι στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που στις 15/2 βγήκαν στο δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και της αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της απογείωσης τής και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ.

Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε το πέπλο της σιωπής των καλοταισμένων ΜΜΕ που ούτε είδαν ούτε άκουσαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τη μέρα της συγκλονιστικής απεργίας στις 15/2.