ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Σπάσαμε τον φόβο και συνεχίζουμε

Τη μεγάλη απεργία της 15ης Φεβρουαρίου χαιρετίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλώντας σε άμεση κλιμάκωση. Τονίζει πως «έχουμε χρέος, απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, τους γονείς και τους μαθητές μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν». Αναφέρει αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς, που κυριολεκτικά, πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα, σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια γεμάτα παλμό και μαχητικότητα.

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ που έκλεισαν ολόκληρες σχολικές μονάδες, που έδωσαν μάθημα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποβάθμιση της παιδείας, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, στην απαξίωση του εκπαιδευτικού μας έργου, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά», που εδώ και 40 χρόνια προσπαθούν να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Στις 15 Φλεβάρη οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης. Σπάσαμε τον φόβο έχοντας στο πλάι μας τους γονείς, τους μαθητές μας, τους καλλιτέχνες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία.

Με την αισιοδοξία της μαζικής απεργίας, υπογράφουμε το κείμενο της απεργίας-αποχής σε κάθε σχολική μονάδα (με τα βήματα της ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»), ενημερώνουμε τους γονείς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και κλιμακώνουμε άμεσα. Έχουμε χρέος και ευθύνη, απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, τους γονείς και τους μαθητές μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση σε ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς!