Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ – Στις 18.30 το μεγάλο συλλαλητήριο

Έφτασαν στην Αθήνα και στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ. Καθ’ οδόν οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 18.30. Ποιες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας.

Γύρω στα 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες ετοιμάζονται για το μεγάλο αγροτικό και παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος. Καλέσματα συμμετοχής απευθύνουν η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, διοργανώνοντας προσυγκεντρώσεις από τις 17.30 σε Ομόνοια και Προπύλαια.

Οι αγρότες ενδέχεται να παραμείνουν για μία ημέρα στο Σύνταγμα διεκδικώντας άμεσες λύσεις για το υψηλό κόστος παραγωγής, με κύριο αίτημα το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κινητοποίησης των αγροτών 

Προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.