Ηλιούπολη: Δικάζουν τη 19χρονη θύμα-trafficking για έκδοση χωρίς χαρτιά!

Δικάζεται η 19χρονη από την Ηλιόπουλη μετά από μήνυση του αστυνομικού που την κρατούσε αιχμάλωτη. Ως «μνημειο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη», χαρακτηρίζουν αυτή την εξέλιξη οι συνήγοροι της 19ρονης, την ώρα που ξεκινά το Εφετείο της υπόθεσης. Θυμίζουμε πως σε πρώτο βαθμό ο αστυνομικός καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Ηλιούπολη: Δικάζουν τη 19χρονη θύμα-trafficking για έκδοση χωρίς χαρτιά!

Με κοινό τους δελτίο τύπου οι συνήγοροι της αναφέρουν: «Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος» & «κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση»!!!

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. Αυτός δηλαδή που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό. Κι ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλαδή όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!!!

Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο! Παρά ταύτα ο Εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών!

Τι να σχολιάσουμε; Μνημειο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη!

Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θυμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του!

Δήμητρα Κεραμιδά
Αντωνία Λεγάκη»