Στα «κάγκελα» οι γονείς του 2ου Δημοτικού Ηρακλείου (video)

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής τονίζοντας πως «η άσχημη κατάσταση του σχολείου μας και η παντελής για ακόμα μια φορά, έλλειψη επικοινωνίας από μέρους του δήμου παρά τις προσπάθειές μας, δε μας αφήνει κανένα περιθώριο επανάπαυσης κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.».

Η έκτακτη ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τις επαναλαμβανόμενες κρούσεις της Ένωσης Γονέων στη δημοτική αρχή, αφού πρώτα προχώρησε σε εκτεταμένη καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων. Η ΕΚΦΡΑΣΗ έχει αναδείξει τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων για την κατάσταση του σχολείου ήδη από τον Απρίλιο, ενώ ο Δήμος είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τα προβλήματα του 2ου.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, αλλά και στους μελλοντικούς μαθητές/τριες να μην επιτρέψουμε να φοιτούν σε ένα σχολείο που δεν είναι ασφαλές με ευθύνη της δημοτικής αρχής και ένα σχολείο που κάθε μέρα προσβάλλει την αξιοπρέπεια των παιδιών μας.


Ρεπορτάζ της Έκφρασης (Απρίλιος 2023)

«Το συνημμένο υπόμνημα της Ένωσης Γονέων για το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων του δήμου μας, απλά επιβεβαιώνει το πόσο χαμηλά στις προτεραιότητές της έχει διαχρονικά η δημοτική αρχή, τα σχολεία μας και το ζήτημα της παιδείας», σημειώνει, ενώ παρουσιάζει και φωτογραφικό υλικό της «τραγικής κατάστασης του σχολείου».  

Υπενθυμίζει πως «είναι γνωστό ότι οι πιο “βαριές” εργασίες στα σχολικά κτίρια, γίνονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινή περιόδου, οπότε και τα σχολεία είναι κλειστά».

Όμως «παρά τις υποσχέσεις του δημάρχου ότι οι εργασίες θα γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από το δήμο για το χρονοδιάγραμμα και το είδος των σημαντικών εργασιών που έχουμε απαιτήσει».

Καλούν τους γονείς και τους δημότες του Ηρακλείου «σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις απέναντι στη δημοτική αρχή αν δεν ικανοποιηθούν τα χρόνια και δίκαια αιτήματά μας».

«Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, αλλά και στους μελλοντικούς μαθητές/τριες να μην επιτρέψουμε να φοιτούν σε ένα σχολείο που δεν είναι ασφαλές με ευθύνη της δημοτικής αρχής και ένα σχολείο που κάθε μέρα προσβάλλει την αξιοπρέπεια των παιδιών μας», καταλήγουν.