Σε εξέλιξη η απεργία στα ταξί – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οδηγοί των ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας (27-28/02) που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Μεταξύ άλλων οι οδηγοί ταξί διεκδικούν τη μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026, καθώς και μια σειρά από άλλα μέτρα.

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ΤΑΞΙ, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.