Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή

Μόνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πτώση σοβάδων στο 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, όπως ενημερώνει ο Δήμος μετά από αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους», σημειώνει με ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η υποχώρηση του κομματιού έγινε σε σημείο σύνδεσης δοκού με διακοσμητικά στοιχεία, στην όψη του κτιρίου, στο 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. Ενημερώνει επίσης πως κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε το σχολείο προβαίνοντας σε προληπτικούς ελέγχους στις όψεις του κτιρίου, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος νέας υποχώρησης.

Επισημαίνει ακόμα πως τα μπάζα που συσσωρεύτηκαν από τη ζημιά θα απομακρυνθούν πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Υπογραμμίζεται τέλος πως «στο συγκεκριμένο σχολείο θα γίνουν εντός του έτους εργασίες συντήρησης και επισκευής, στο πλαίσιο του έργου “Στοχευμένες επεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής”, ωστόσο μετά το σημερινό συμβάν και κατά τη σημερινή επίσκεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα στοχευμένες επεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών στα κουφώματα αλλά και εργασίες τοπικής επισκευής των όψεων».