Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

«Μπλακ άουτ» στις μεταφορές στα πλαίσια της απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Χειρόφρενο» και στα ταξί για 48 ώρες. Χωρίς πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Εργατικά σωματεία στο πλευρό των φοιτητών

Αναλυτικά οι αποφάσεις συμμετοχής μέχρι αυτή την ώρα:

  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη θα κινούνται 9 π.μ. με 9 μ.μ.
  • Τρένο (ΗΣΑΠ) και Προαστιακός θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
  • Αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στη μερα για τη λειτουργία Μετρό και Τραμ.
  • Δεμένα τα πλοία.
  • Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ για την γενική απεργία αναφέρει:

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-2017, να αυξηθεί και να επεκταθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.α.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!