Ρατσιστική επίθεση κατά μετανάστη στο Περιστέρι

Μετανάστης διανομέας δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο Περιστέρι – Τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Νέο κάλεσμα στη συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων
Φωτο αρχείου

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει: «την Πέμπτη το απόγευμα ο μετανάστης ντελιβερά και εργαζόμενος στον επισιτισμό Ισμαήλ Μοχαμάντ δέχτηκε βίαιη επίθεση με χτυπήματα στο χέρι και στο πρόσωπο από φασιστοειδές στην οδό Κύπρου 17 από όπου και διέρχονταν για να παραδώσει πίτσα σε κατοικία. Στην διασταύρωση τον προσπέρασε ένα άτομο με μεγάλη μηχανή με επικίνδυνο τρόπο, κόβοντας του τον δρόμο και αναγκάζοντας τον να φρενάρει.

..

Τότε του φώναξε: «Θα με σκοτώσεις.» Ο άλλος κατέβηκε από τη μηχανή και του φώναξε «Άντε ρε βρομιάρη Πακιστανέ φύγε από εδώ». Άρχισε αν τον χτυπά με γροθιές στο ακάλυπτο μέρος του προσώπου από κράνος ανοικτό και στο χέρι, προκαλώντας του τραυματισμό. Συνέχισε να του φωνάζει όταν τον είδε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του: «Κάνε ό,τι θες με την Αστυνομία, στα α@@@@@@α μου».

..

Αμέσως μετα βρέθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και του γίνονταν οι εξετάσεις. Η καταγγελία έγινε άμεσα στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας. Ο δράστης μπορεί άλλωστε να εντοπιστεί από τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής.

..

Όμως, ο Ισμαήλ δεν είναι η πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση φασιστών! Τον Μάρτη του 2015 είχε δεχτεί ο ίδιος και άλλος ένας επίθεση φασιστών στη οδό Μενάνδρου, πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και είχε προχωρήσει ξανά σε καταγγελία.

..

Το χέρι των φασιστοειδών οπλίζει με ρατσιστικό μίσος η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η πολιτική της ακρίβειας, της διάλυσης του ΕΣΥ, της στήριξης των φονιάδων του λαού της Παλαιστίνης, της πολιτικής που πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο και τους καίει στη Δαδιά.

..

Απαιτούμε την σύλληψη του δράστη και τη καταδίκη του για την ρατσιστική επίθεση. Απαιτούμε νομιμοποίηση των μεταναστών, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, διάλυση των φασιστικών συμμοριών, των ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρήκαν καταφύγιο στο ναζιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη.

Καλούμε το ΕΚΑ και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής να καταδικάσουν άμεσα την ρατσιστική επίθεση κατά του μετανάστη εργαζόμενου».