Προετοιμάζει το έδαφος για προσχώρηση;

Μετά την πολιτική απομόνωση που συναντά στον χώρο της η Αιμιλία Τζίβα φαίνεται πως ετοιμάζει την προσχώρηση στην παράταξη του Νίκου Μπάμπαλου, με ένα αινιγματικό δελτίο τύπου.

Η πρώην υποψήφια Δήμαρχος με το «Δίκτυο Πολιτών» για την ώρα φαίνεται πως έχει μαζί της μόνο τη δημοτική σύμβουλο Φάνη Βελλίδου και τον Γιώργο Δαρεμά, που συνυπογράφουν το κείμενο.

Κάνοντας λόγο για την «ανάγκη ισχυρής κοινωνικής αυτοδιοικητικής συμμαχίας που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες», φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία για την οριστική ένταξη στην παράταξη του Δημάρχου. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως το κοινό κειμένο των τριών αναφέρεται διεξοδικά για άλλη μια φορά στο κτήμα Φιξ.

3 μέλη του Δικτύου με Μπάμπαλο – 76 υπογραφές για Κουτρούλη

Θυμίζουμε πως η ΕΚΦΡΑΣΗ είχε επισημάνει, μάλιστα, και την παρουσία της κας Τζίβα στην παρουσίαση του συνδυασμού του Νίκου Μπάμπαλου, ως μια κίνηση – προαναγγελία εξελίξεων. Μόνο που αυτές οι εξελίξεις βρίσκουν μόνο 3 μέλη του Δικτύου Πολιτών σύμφωνα. Από την άλλη πλευρά, με το κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας, που «γέννησε» την «ΠΝΟΗ Συνεργασίας για το Ηράκλειο», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκου Κουτρούλη συντάσσονται πάνω από 20 μέλη του Δικτύου. Συνολικά το κάλεσμα συγκέντρωσε 76 υπογραφές.

Αναλυτικά το δελτίου τύπου που υπογράφουν η Αιμ. Τζίβα, η Φ. Βελλίδου και ο Γ. Δαρεμάς:

Η νέα εποχή μιας κοινωνίας που αλλάζει αφήνει πίσω της λογικές κομματικού εναγκαλισμού με πατερναλιστική διάθεση.

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, θεωρούμε ότι είναι η ώρα του αναστοχασμού. Της αναζήτησης του πιο αποτελεσματικού τρόπου για να συνεχίσουμε να προφέρουμε ουσιαστικά στο Ηράκλειο και στους συνδημότες μας.

Θεωρούμε την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, πεδίο συναινέσεων και συνεργασιών με στόχο την προσπάθεια προώθησης των συλλογικών στόχων μίας πόλης. Στην προσπάθεια αυτή, κύρια θέση καταλαμβάνει η προώθηση των αξιών του ανθρώπου και της τοπικής κοινωνίας.

Ακριβώς γι’ αυτό, η ενασχόληση και η πορεία μας στο χώρο της αυτοδιοίκησης είχε και έχει ως βάση, την επιδίωξη συμβολής, ώστε το Ηράκλειο να καταστεί πόλη – πρότυπο, με όρους βιωσιμότητας, στήριξης της κοινωνίας, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, λειτουργικότητας και ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Με αυτή τη φιλοσοφία και λογική πορεύτηκαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Ασκώντας κριτική σε όσα θεωρούσαμε ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση ενώ επικροτούσαμε θετικές κινήσεις όπως το κορυφαίο ζήτημα που προέκυψε και πήρε τη θετική ψήφο μας στο κτήμα Φιξ παρά τις αδιανόητα σκληρές πιέσεις για να κάνουμε το αντίθετο.

Πιέσεις που πρόβαλαν προσωπικές αντιπαραθέσεις ως βασικότερες του συμφέροντος των συμπολιτών μας ή αποσκοπούσαν σε μικροπαραταξιακές ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αυτές οι λογικές του κομματικού εναγκαλισμού με πατερναλιστική διάθεση δεν ταίριαζαν και δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μας και την πολιτική μας οντότητα. Τους αντιπαρερχόμαστε, είναι πια αναχρονιστικοί και χρησιμοποιούνται ως μηχανισμοί πίεσης και επιβολής απόψεων από αυτούς που απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και ασφαλώς δεν αγγίζουν πρόσωπα που διαθέτουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Θεωρούμε ότι η νέα εποχή μιας κοινωνίας που αλλάζει- επιβάλει τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνικής αυτοδιοικητικής συμμαχίας που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μιας συμμαχίας βασισμένης σε αρχές και αξίες, από όσους έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν όραμα και σχέδιο για την πόλη, διακρίνονται για την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους, και έχουν ως πρόταγμα να αφήσουν αξιακό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.

Αιμιλία Τζιβα, Επικεφαλής Δικτύου πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Οικονομολόγος
Φανη Βελλιδου, Μαθηματικός-Δημοτική Σύμβουλος
Γιώργος Δαρεμάς, Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sussex UK