Και πάλι καφέ και πράσινος κάδος σε ένα

Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες για την «ανακύκλωση» και την «ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων» στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα φωτογραφίες κατοίκου της πόλης δείχνουν συνεργείο καθαριότητας στις 30/07 να πετάει στο ίδιο απορριμματοφόρο και τον καφέ κάδο και τον πράσινο κάδο. Ο καφέ κάδος είναι γνωστό πως περιέχει οργανικά απόβλητα τα οποία στη συνέχεια μπορούν κυρίως να κομποστοποιηθούν.

Άλλος κάτοικος της Νέας Ιωνίας δημοσίευσε φωτογραφία από απορριμματοφόρο στην οδό Βυζαντίου με πράσινο κάδο και κάδο ανακύκλωσης.

Είναι σαφές πως μετά από τόσα περιστατικά απαιτούνται απαντήσεις από τη Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γκέλυ Σακαλόγλου.

Για τους πολυδιαφημισμένους καφέ κάδους, μάλιστα, αναφέρεται και ο απολογισμός της δημοτικής αρχής (2019-2022) κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων με την προμήθεια τεσσάρων απορριμματοφόρων και 1050 καφέ κάδων διαφόρων μεγεθών από την Περιφέρεια Αττικής». Φυσικά η ενημέρωση συνοδεύεται και από φωτογραφία της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Δείτε πρόσφατο δημοσίευμα της Έκφρασης με ίδια καταγγελία.