«Γαλάζιος εμφύλιος»: Και επίσημα υποψήφιος ο Ν. Χαρδαλιάς

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής μετά το «ζεϊμπέκικο». Όλα ανοιχτά πλέον στη μάχη των εκλογών, με τον Γ. Πατούλη να αναμένεται να κατέβει ως ανεξάρτητος και τον Γ. Ιωακειμίδη να έχει μπει δυνατά στην κούρσα.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκεται για προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και έτσι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Τις τελευταίες μέρες είχαν φουντώσει οι φήμες που ήθελαν το Ν. Χαρδαλιά να λαμβάνει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σήμερα ο ίδιος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις για σήμερα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η απόφαση ελείφθη κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο. Απόφαση εσπευσμένη, μάλιστα, καθώς ο πρωθυπουργός ακόμα δεν έχει επιστρέψει από την Κύπρο.

Όλα ανοιχτά στην κούρσα των εκλογών – Κατεβαίνει ως ανεξάρτητος ο Γ. Πατούλης;

Εκτός Σχεδίου: 43.000.000 για έργα «βαλτωμένα» ή «ευλογημένα»

Από την πλευρά του νυν Περιφερειάρχη Αττικής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση μέχρι στιγμής. Πολλές πηγές, όμως, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι αποφασισμένος να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Άλλωστε μένουν περίπου δύο μήνες μέχρι τις εκλογές και σίγουρα έχει πολλά ερείσματα στους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς αναπτύσσοντας δεσμούς αυτά τα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μάλιστα, τουλάχιστον τρεις Δήμαρχοι (Γ. Κωνσταντέλος, Α. Παχατουρίδης, Γ. Παπανικολάου) αρνήθηκαν την πρόταση να είναι υποψήφιοι με το χρίσμα του κόμματος της Πειραιώς.

Γ. Ιωακειμίδης: Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική - Προτάσεις για τον καύσωνα

Αναποφεύκτα αυτός ο «γαλάζιος εμφύλιος» θα βάλει δύσκολα στην προσπάθεια να μείνει η Περιφέρεια Αττικής στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη στη μάχη των εκλογών έχει μπει δυνατά ο 7 φορές Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Έμπειρος αυτοδιοικητικός με έντονη παρουσία στην ΚΕΔΕ και τα υπόλοιπα όργανα, έχει τη στήριξη αρκετών αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας. Πρόσφατα έλαβε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στον χώρο της κεντοαριστεράς υπάρχει φυσικά και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να στηρίζει την υποψηφιότητα του.