Στηρίζουν Καρδάση και “Πολίτες σε Δράση”

Επιστολή στήριξης στον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσαν τέσσερεις νυν δημοτικοί σύμβουλοι

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΑΣΗ

Οι «Πολίτες σε Δράση», είναι μια παράταξη που σταθερά επιχειρεί να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο, με συγκεκριμένες προτάσεις και τεκμηριωμένο λόγο. Έτσι ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε να δρούμε εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, ασκώντας τον ελεγκτικό μας ρόλο σαν μέρος της αντιπολίτευσης.

Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή μας στο δημοτικό συμβούλιο, είμαστε περήφανοι και περήφανες για τις μάχες που δώσαμε:

  • Για την υπεράσπιση των δασών μας απέναντι σε παράνομες real estate δραστηριότητες
  • Για την προστασία της παραρεμάτιας Πύρνας από συγκεκριμένες επιβλαβείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.
  • Για τη βελτίωση του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης στη βάση 3 συγκεκριμένων προτάσεων μας, ώστε οι κατοικίες να προστατεύονται περισσότερο από οχλούσες και ρυπογόνες εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις.
  • Για την υπεράσπιση των κατοίκων απέναντι σε απαράδεκτες επιθέσεις από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα
  • Για τη βελτίωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον τρόπο που δημόσια και υπεύθυνα αναδείξαμε λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής που οδήγησαν:

  • Σε αδιαφανή τρόπο διαχείρισης των δημόσιων πόρων
  • Σε ζημιογόνα και εντελώς λανθασμένη διαχείριση της περιουσίας και των υποδομών του Δήμου
  • Σε πολύ χαμηλό επίπεδο παροχής δημόσιων υπηρεσιών με σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής.

Είναι μια πορεία με νίκες και ήττες. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε. Δώσαμε όμως μια συλλογική υπόσχεση στους εαυτούς μας και στους συνδημότες μας και την τηρούμε: Πορευόμαστε με μοναδικό σκοπό αυτό που θεωρούμε ωφέλιμο για το δημόσιο συμφέρον, συνεπείς με τις αρχές μας και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπόγειες συναλλαγές.

Και με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα στην επόμενη μέρα.

Τα επόμενα 4 χρόνια, είναι ίσως τα πιο κρίσιμα για το μέλλον του Δήμου μας. Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση από τη μία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τα δρομολογημένα δημόσια και ιδιωτικά έργα από την άλλη, εάν δεν αντιμετωπιστούν με γνώση και μεθοδικότητα, πιθανότατα θα οδηγήσουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων σε ουσιώδη και αμετάκλητη υποβάθμιση.

Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης, με δημοκρατία, διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία, είναι απαραίτητη για να σταματήσει η διολίσθηση του Δήμου μας προς τον ανορθολογισμό και την αμέλεια έναντι του δημόσιου συμφέροντος.

Προτεραιότητα για εμάς ήταν και είναι, η συμμετοχή μας σε συλλογικές προσπάθειες, με ρίζα στους ανθρώπους της πόλης και βασική στόχευση την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των πολλών. Για αυτό, μπροστά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και έχοντας ως δημοτικοί σύμβουλοι πλήρη επίγνωση της κατάστασης του Δήμου, η αυτονόητη επιλογή μας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι η ενεργή μας στήριξη στην «Πρωτοβουλία Πολιτών» και στον υποψήφιο δήμαρχο της – το διακεκριμένο συμπολίτη μας Βασίλη Καρδάση.

Οι προγραμματικές θέσεις της Πρωτοβουλίας όπως έχουν ήδη παρουσιαστεί δημόσια, είναι απόδειξη ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, που απαντά στα κρίσιμα επίδικα. Η συμμετοχή δε στις διαδικασίες της, συμπολιτών μας με μακρά, ανιδιοτελή και κυρίως επιτυχημένη δημόσια κοινωνική δράση είναι εγγύηση ότι πέρα από τη θέληση, υπάρχει και γνώση και ικανότητα αυτό το σχέδιο να υλοποιηθεί πλήρως.

Τέλος, η παρουσία του καθηγητή Βασίλη Καρδάση στη θέση του επικεφαλής αυτής της συλλογικής προσπάθειας, πέρα από εχέγγυο έντιμης και αποτελεσματικής διαχείρισης, όπως αποδεικνύουν οι αψεγάδιαστες θητείες του σε θέσεις δημόσιας διοίκησης, είναι και ένα διαφορετικό υπόδειγμα Λόγου και Πράξης. Ένα υπόδειγμα, που ήδη συμβάλλει στην βελτίωση της δημόσιας συζήτησης στο Δήμο μας και μπορεί στο άμεσο μέλλον να εμπνεύσει την ουσιώδη αναβάθμιση της πολιτικής διαδικασίας με όρους Πολιτισμού και Αισθητικής.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΙΤΣΑ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ

ΕΥΗ ΒΑΤΣΑΚΛΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ