Πολυτεχνείο: Πλήθος κόσμου για τα 50 χρόνια

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για την 50η επέτειο της ιστορικής εξέγερσης

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών το 1973. Οι πύλες θα είναι ανοιχτές σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, ενώ την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου θα ανοίξουν περίπου μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ιστορική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία με προσυγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο στις 2.

Φυσικά εντός του ιδρύματος βρίσκονται εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες γεμίζοντας τον χώρο με συνθήματα, προκηρύξεις και κολάζ για την περίοδο. Αντλούν συμπεράσματα και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν λάβει αποφάσεις μέσω γενικών συνελεύσεων εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εξαγγελίες για αναθεώρηση του Άρθρου 16. Βέβαια ο φετινός εορτασμός έχει έναν ακόμη πιο έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα, με διαρκή τα συνθήματα και τα μηνύματα κατά του ΝΑΤΟ και του πολέμου στην Παλαιστίνη καθώς και της εμπλοκής της Ελλάδας.

«Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου μιλούν: 50 χρόνια Πολυτεχνείο – Το νόημα της εξέγερσης»

Για το τριήμερο προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις που σκοπεύουν να συμβάλλουν στη συζήτηση γύρω από την επέτειο των 50 χρόνων είτε να παρέμβουν πολιτικά στις εξελίξεις της περιόδου και ειδικότερα για τον πόλεμο. Ξεχωριστής σημασίας η εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου με ομιλητές αγωνιστές και αγωνίστριες της εξέγερσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο του Πολυτεχνείου (Πατησίων), στις 6 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο μπροστά από το κτήριο Μπουμπουλίνας (μπασκέτες).