Αποκαλυπτικό βίντεο για τον ξυλοδαρμό της 16χρονης (video)

Άνδρας της ΟΠΚΕ φαίνεται να χτυπάει με κλωτσιά τη 16χρονη, που τραυματίστηκε σοβαρά, στο περιθώριο της αντιφασιστικής συναυλίας στο Ηράκλειο. Ευθέως πλέον η οικογένεια καταγγέλλει την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους.

Ξεδιαλύνεται σίγα σιγά το κουβάρι γύρω από τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Ηράκλειο, η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το tvxs.gr, αποκαλύπτει πιθανότατα την αρχή του ξυλοδαρμού της νεαρής.

Η ίδια, μαζί με μια ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φαίνονται να τρέχουν να ξεφύγουν από αστυνομικούς. Εκεί ένας άνδρας που φοράει full-face, με την αμφίεσή του να παραπέμπει σε μέλος των ΟΠΚΕ -χωρίς να φέρει διακριτικά- τους κυνηγάει, μεχρι που κλωτσάει τη 16χρονη. Εκείνη τη στιγμή η νεαρή φαίνεται να χάνει την ισορροπία της και να πέφτει στο έδαφος.

Χαρακτηριστικό για τη στάση των αρχών είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία, παρ’ όλο που ο εισαγγελέας έχει ζητήσει όλο το υλικό από τις κάμερες για τη διερεύνηση των αδικημάτων της απόπειρας ανρθωποκτονίας και της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αστυνομία με τα πρώτα δελτία τύπου για το περιστατικό δήλωνε πως πρώτη φορά αντίκρυσε την 16χρονη αιμόφυρτη στο έδαφος με αστυνομικούς να σπεύδουν να την βοηθήσουν. Στη συνέχεια προέβησαν στη σύλληψη της θεωρώντας ότι συμμετείχε σε ομάδα που τους είχε επιτεθεί. Φυσικά εντύπωση είχε προκαλέσει και η μεγάλη παρουσία αστυνομικών της ΟΠΚΕ στο νοσοκομείο, οι οποίοι αποχώρησαν από τα επείγοντα του «Γεννηματάς» μόνο μετά από την παρέμβαση των γιατρών.