Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του 17χρονου Ρομά από το πιστόλι του αστυφύλακα της ΟΠΚΕ δείχνουν ότι έχει χτυπηθεί από πολύ κοντινή απόσταση στην πίσω πλευρά της τραχηλικής χώρας και η σφαίρα σταμάτησε εντός των μυών του θώρακα, αφού πρώτα προκάλεσε κάταγμα σε δυο σπονδύλους του λαιμού.

Πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου Χ.Μ., του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από το πιστόλι αστυνομικού της ΟΠΚΕ, το οποίο “εκπυρσοκρότησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες”, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο αστυνομικός και αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ στον 17χρονο δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά. Ωστόσο είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκληθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο στο 17χρονο.

Η έρευνα συνεχίζεται κι αναμένονται περισσότερες διευκρινίσεις καθώς και αποτελέσματα.