Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας τιμούν τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τιμητική εκδήλωση με θέμα “50 χρόνια Πολυτεχνείο: Το νόημα της εξέγερσης” διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με αφορμή την επερχόμενη 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 6.00′ μ.μ. στο συγκρότημα του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων.

16.11 η εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – πρόσκληση των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθηνών πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στο συγκρότημα του Πολυτεχνείου (Πατησίων), στις 6 το απόγευμα.

«Νοέμβρης 1973-2023. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στα δικαιώματα και το μέλλον μας. Η πολιτική της οδηγεί στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, την επίθεση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, επιχειρεί να καταστήσει την χώρα προκεχωρημένο ΝΑΤΟϊκό φυλάκιο και ορμητήριο θανάτου. Θέλουν να σβήσουν τον Νοέμβρη και το νόημά του από τη συλλογική μνήμη, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξέγερση του 73 συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα.

Θέλοντας να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν τότε, αλλά και να συμβάλλουμε στον αγώνα για να μείνει ζωντανή η παρακαταθήκη των αγώνων του λαού και της νεολαίας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, με ευρύτατη συμμετοχή από αγωνιστές και αγωνίστριες, πρωταγωνιστές / στριες της εξέγερσης του 73.Σκοπός μας είναι να ακουστούν εκείνες οι φωνές που έδωσαν τον τόνο εκείνες τις φλογερές μέρες, να περιγράψουν τον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, τις μέρες της εξέγερσης, αλλά και να μας μιλήσουν για το νόημα του Πολυτεχνείου και τα αιτήματά του που μένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Παύλος Αντωνόπουλος, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Γρηγορόπουλος, Διονύσης Μαυρογένης, Αντώνης Μαούνης, Δημήτρης Παπαχρήστος, Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Φελέκης.