Στις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση και στην πορεία για το Πολυτεχνείο καλεί η Εναλλακτική Δράση

Εκδηλώσεις τιμής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής. Παράλληλα, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής έχει ως εξής:

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Εναλλακτική Δράση,  με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποφάσισε να πραγματοποιήσουμε δύο εκδηλώσεις με στόχο να αναδείξουμε τη σημασία της κατάληψης, τόσο στη Νομική τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 1973 όσο και στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ένας, πολύ βασικός λόγος για τον οποίο ο αγώνας των φοιτητών είχε μεγάλη απήχηση και πέτυχε το ξεκίνημα της πολυπόθητης ανατροπής του καθεστώτος, ήταν το γεγονός ότι στη Συντονιστική Επιτροπή οι φοιτητές/τριες οργανώθηκαν με αυτονομία και έπαιρναν αποφάσεις αγνοώντας τις «υποδείξεις» των  ποικίλων κομματικών  μηχανισμών. Αυτά τα στοιχεία της αυτοοργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας, που ήταν βασικά προτάγματα εκείνου του Νοέμβρη πιστεύουμε ότι αποτελούν βασικά προτάγματα και στην εποχή μας και θέλουμε να τα αναδείξουμε τόσο με τις  εκδηλώσεις  που αποφασίσαμε, όσο και με τη συμμετοχή μας στην Πορεία του Πολυτεχνείου.  

Η πρώτη εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (Για την εκδήλωση αυτή επισυνάπτεται μια φωτογραφία με το πάνελ των ομιλητών και θα ακολουθήσει  σχετικό δελτίο τύπου και με άλλες φωτογραφίες. Η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και θα ανέβει και στο you tube  της Εναλλακτικής Δράσης

Η δεύτερη εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Προς το παρόν επισυνάπτουμε την αφίσα της εκδήλωσης και θα ακολουθήσει άμεσα  νέο ανοιχτό κάλεσμα

Για την Πορεία του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/11,  η συνάντησή μας θα είναι στις 3.30′ μ.μ. στο   Μετρό Πανεπιστημίου, έξοδο Κοραή.

Καλούμε τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Εναλλακτικής Δράσης να συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά στην εμβληματική αυτή αγωνιστική κινητοποίηση.